La Mercè dels vins :: 36a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Cartell 36 Mostra Vins i Caves 2016Ja ha arribat a Barcelona la 36ª edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, una gran oportunitat per conèixer i gaudir la singularitat del vi català durant les festes de la Mercè a la ciutat de Barcelona.

No us la perdeu! 😉

66 cellers de les 12 denominacions d’origen reconegudes al nostre país participaran en la 36ª edició de la Mostra, que tindrà lloc a Barcelona, del 22 al 25 de setembre

La 36a edició d’aquesta fira popular s’instal·la, un any més, al Passeig de Lluís Companys, de Barcelona (Arc de Triomf), coincidint amb les festes de la Mercè. Els propers dies 22 a 25 de setembre, al Passeig Lluís Companys de Barcelona, es podran descobrir els vins i caves catalans de 66 cellers de les 12 denominacions d’origen del vi català, que participen en la Mostra que organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA).

A aquesta gran oferta vinícola, l’organització de la Mostra suma una altra oferta, l’alimentària, que acompanya el tast amb una proposta de productes de proximitat com ara embotits, formatges, conserves de peix, postres i coques dolces i salades. A més, la col·laboració entre l’organització de la Mostra i Turisme de Catalunya permetrà que els visitants coneguin l’oferta enoturística del nostre país.

Un aparador immens amb una oferta vinícola i alimentària, que enguany ha estat reconeguda internacionalment en ser declarada Catalunya Regió Europea de la Gastronomia. Tradició i innovació coincideixen en l’esdeveniment on s’apleguen més varietat de cellers i vins en una proposta que inclou també la difusió de l’oferta enoturística catalana, de la mà de turisme de Catalunya.

Sales de tast

A més de l’itinerari lliure de degustacions de vins oferts pels diferents cellers, els assistents podran aprendre i aprofundir en la cultura del vi gràcies al programa de presentacions i tasts guiats que tindran lloc a les dues sales de tast habilitades a la Mostra.

Per altra banda, la renovació aquest any de l’acord entre l’organització de la Mostra i Enomatic, permet que els vins es puguin adquirir a l’espai selecció de la Mostra.

L’Espai Selecció

Els 71 vins icona dels cellers participants a la Mostra tenen un lloc reservat a l’Espai Selecció, una zona on tastar i gaudir de grans vins en un entorn propici a la descoberta dels matisos. L’Espai Selecció manté l’accés diferenciat, per a preservar l’ambientació adequada que requereixen aquests vins singulars.

#MostravinsCUINA

La col·laboració d’Incavi i Prodeca amb la revista Cuina ha propiciat l’organització del concurs de fotografia #MostravinsCUINA a través de twitter. Es tracta de compartir les fotografies que els visitants facin durant la Mostra, amb l’etiqueta #MostravinsCUINA. L’equip de la revista Cuina triarà la fotografia guanyadora, i l’autor o autora rebrà com a premi un sopar per a dues persones al bar de vins Cometa Pla.

Per altra banda, la revista Cuina convoca els millors bloguers especialitzats en el món del vi i l’enoturisme a gaudir d’una visita guiada i exclusiva per la Mostra, que tindrà lloc el dijous 22 de setembre, a les sis de la tarda. Acompanyats per Àngel Garcia Petit, enòleg i col·laborador de la revista, podran visitar les parades dels cellers expositors i conèixer el producte de primera mà, i a més, tindran accés a la sala VIP de l’Espai Selecció de la Mostra.

Sostenibilitat

L’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio col·labora també amb la Mostra amb un missatge sobre la necessitat de reciclar els envasos de vidre. Ecovidrio assumeix, a més, la retirada dels envasos generats durant la celebració de la Mostra. D’aquesta manera, la Mostra vol contribuir també a conscienciar la ciutadania de la necessitat de reutilitzar i reciclar per un món sostenible.

Solidaritat

La 36a Mostra de Vins repeteix, per tercer any consecutiu, la iniciativa del barret solidari. Per a l’impuls dels valors de solidaritat, aquest cop amb el propòsit de tenir presents les persones sense sostre. Així, la Mostra ofereix els barrets solidaris al públic visitant, perquè els puguin adquirir mitjançant una aportació a la Fundació sense ànim de lucre Arrels, una entitat que des de 1987 es dedica a l’atenció de persones sense sostre de la ciutat de Barcelona.

Cellers participants a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya:

1+1=3
ABADAL
ALBET I NOYA
ALTA ALELLA-CAVA PRIVAT
CANALS MUNNÉ
CANALS NADAL
CAPITÀ VIDAL
CASA BERGER
CASTELL DE PUJADES
CASTELL DEL REMEI
CASTELL D’OR
CELLER ÀNGEL GUSTÀ
CELLER CARLES ANDREU
CELLER DE CAPÇANES
CELLER DE L’ERA
CELLER DE LES AUS
CELLER GERISENA
CELLER MASROIG
CELLER QUIM BATLLE
CELLER RONADELLES-CAP DE RUC
CELLER ROSET
CELLERS UNIÓ
CÉRVOLES CELLER
CLOS PONS
COCA I FITÓ
CODORNÍU
COVIDES
EMENDIS
EMORDÀLIA
ESPELT VITICULTORS
JEAN LEON
JOVANI & VINS
JUVÉ & CAMPS
LA VINYETA
LLOPART
MARCO ABELLA
MARIA RIGOL ORDI
MAS BERTRAN
MAS BLANCH I JOVÉ
MAS DE L’ABUNDÀNCIA
MAS D’EN BLEI
MAS RODÓ
MASET DEL LLEÓ
MAS TINELL
MESTRES
MONT MARÇAL
MOTESQUIUS
MUSCÀNDIA
NADAL
NAVERAN
PERELADA
PINORD
PORTELL
RAIMAT
RAMON ROQUETA
RAVENTÓS ROSELL-ESCOFET ROSELL
ROVELLATS
SANT JOSEP VINS
SUMARROCA
TORELLÓ
TORRES
VALLFORMOSA
VILARNAU
VINS DE PEDRA
VINS DE TALLER
VINYA JANINE

Empreses Alimentació:

CONSERVAS LATORRE
EMBOTITS CASOLANS DE PLANOLES
EMBOTITS SALGOT
FORMATGES BETARA
FORMATGES MONTBRÚ
FORN FRANQUESA – COQUES DE PERAFITA
GORI EMBOTITS DE LA VALL D’EN BAS
POSTRES MAS GRAU (Postres artesans)

Horaris i Preus de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya

VENDA DE TIQUETS I RETORN COPA DE LLOGUER

Dijous 22 de setembre de 16:00 a 20:00
Divendres 23 de setembre de 12:00 a 20:00
Dissabte 24 de setembre de 12:00 a 20:00
Diumenge 25 de setembre de 12:00 a 20:00

*Retorn copa de lloguer: Fins a les 20:00, a tots els punts de venda. Fins a les 22:00, únicament a T1 i T3.

LA BOTIGA DE LA MOSTRA

Dijous 22 de setembre de 16:00 a 21:00
Divendres 23 de setembre de 12:00 a 21:00
Dissabte 24 de setembre de 12:00 a 21:00
Diumenge 25 de setembre de 12:00 a 21:00

ESPAI SELECCIÓ

Dijous 22 de setembre de 16:00 a 21:00
Divendres 23 de setembre de 12:00 a 21:00
Dissabte 24 de setembre de 12:00 a 21:00
Diumenge 25 de setembre de 12:00 a 21:00